Marcel van DuijvenvoordeMarcel van Duyvenvoorde
Het is alweer heel lang geleden dat ik als jongetje bij Concordia binnen wandelde samen met mijn ouders. Niet lang daarna zong ik al niet meer mee, maar speelde ik orgel bij uitvoeringen. Hoe lang geleden dat precies is weet ik niet maar na een tijdje weg te zijn geweest is de samenwerking met Concordia hersteld en begeleid ik regelmatig het koor weer bij uitvoeringen en concerten. Ik ken Concordia als een enthousiast en meelevend koor en ben blij met de altijd weer goede samenwerking.

Foto: Dick Teske
Danny Spaans
Danny Spaans, geboren op 8 april 1988, was ongeveer 9 jaar toen hij begon met registreren tijdens de zondagsdiensten in de Prinses Julianakerk bij organist Frans van Riessen. In die tijd begon hij ook zelf te spelen. Op 6 maart 2003 speelde hij zijn eerste kerkdienst op het Reil orgel in de Prinses Julianakerk van Scheveningen. Sinds die tijd verving hij de vaste organisten bij als zij niet aanwezig konden zijn.

Met ingang van 2014 is hij één van de vaste organisten van de Prinses Julianakerk. Daarnaast is hij organist van het drieklaviers Verschueren-orgel in de Christus Triumfatorkerk in Den Haag.

Sinds 2002 is Danny organist van de christelijke mannengroep Ons Centrum waarmee hij een drietal cd’s maakte. Samen met muzikale vrienden vormt hij de band Todah (voorheen PJK-band) waarmee jeugd– en gezinsdiensten in de regio muzikaal worden ondersteund. Ook wordt hij regelmatig gevraagd als begeleider bij concerten van diverse koren in de regio.
Danny volgt momenteel orgellessen bij Jan van Westenbrugge uit Wateringen. Ook is hij als registrant actief tijdens de concerten van Jan van Westenbrugge. Sinds september 2011 is Danny organist van het Schevenings Vissersvrouwenkoor waarmee hij in 2014 een CD opnam in de Evang. Lutherse kerk in Den Haag. Aan de Schumann akademie volgde hij de voorlopleidingen lichte muziek en klassieke muziek. Daarnaast is hij vaste organist tijdens de Scheveningse Mannenzangavonden, welke jaarlijks plaatsvinden in de Scheveningse Oude Kerk. Hiervan zijn inmiddels drie live-CD’s verschenen. Ook is hij mede-organisator van de jaarlijkse ‘Massale Volkskerstzang Scheveningen’ en bestuurslid van de Stichting Volkskerstzang Scheveningen.

Met ingang van 2015 is Danny (als tweede organist) verbonden aan de christelijke gemengde zangvereniging Concordia uit Scheveningen.